Några skäl till att din webbsida borde vara statisk

Publicerad: 8 september, 2018

Det finns ingen anledning att ha en massiv, otrygg CMS med en databas när du kan få en snabb, säker och vacker statisk webbplats. Men hur kan du bestämma om en statisk plats är rätt för dig?

Säkerhet

De flesta av alla WordPress/Drupal/Joomla-installationer är sårbara för hackers.

Med en statisk webbplats behöver du inte oroa dig för att skadlig kod injiceras i din webbplats när användarna besöker den. Statiska webbplatser skapar rena HTML-filer med CSS och JavaScript. När en användare begär en sida från din webbplats skickar servern dom bara till den sidan, istället för att bygga den sidan från olika tillgångar varje gång. Ingen byggprocess innebär att standardhackningsattacker som skript etc, helt enkelt inte fungerar.

Låt oss säga att det blir en DDoS-attack på servern. Din webbplats med dina statiska sidor blir bara hämtad från nästa närmaste nod. Dina besökare märker inte ens att det finns ett problem.

Snabbhet

Vad gör en webbläsare? Det skapar HTML, CSS och JavaScript till en sida som kan visas. Oavsett vilken typ av webbplats du använder, en äldre dynamisk webbplats eller en modern statisk, vad som skickas från servern till din webbläsare är HTML, CSS och JavaScript. Så varför slösa tid och resurser för att skapa dina sidor varje gång någon besöker när du kan ha en förbyggd version redo?

En statisk webbplats på en CDN är ofta 10 gånger snabbare än en webbplats som är byggd med ett äldre CMS.

Mindre bekymmer

Din WordPress-installation har många saker du måste tänka på:

 • En webbserver som kör Nginx eller Apache
 • PHP med dess associerade tillägg och konfigurationer
 • MySQL
 • WordPress
 • Alla plugins du behöver
 • Ditt tema

En statisk webbplats, när den genereras, kan hostas på vilken webbserver som helst som kan returnera HTML-filer. Istället för att installera, hantera och uppdatera ditt CMS kan du fokusera på att utveckla din webbplats.

Statiska sidor och sökmotorer - SEO

Google är tydliga med att de prioriterar snabba sidor. Och Statiska hemsidor är ju precis det, hypersnabba. Om ni vill kan ni faktiskt testa själva att hemsidor gjorda med dessa verktyg verkligen är optimerade.

 • I Chrome, gå till https://webbystyles.com/
 • Högerklicka och välj "Inspektera".
 • Välj sedan "Audits" (bredvid "Elements, "Console", etc..)
 • Klicka "Run audits"
 • Jag lovar, dessa siffror får ni inte med hemsidor gjorda med de flesta andra verktyg. Och ni kommer också få samma resultat på er hemsida gjord med samma verktyg!
Se alla blogginlägg

Intresserad av att gå en kurs eller om hjälp med utveckling?

Kontakta oss gärna och beskiv vad du vill veta mer om!

Om du har önskemål om en specialdesignad kurs

Om du har önskemål om kursdatum som passar dig bäst

Om du behöver hjälp med utveckling av Statiska hemsidor eller WordPresshemsidor

© 2018 WebbyStyles - Denna hemsida är skapad med Gatsby.js, Contentful, Netlify